Logo mbaru

Bellini

bellini cocktail

História drinku „Bellini“

Bellini vynašiel v roku 1948 Giuseppe Cipriani, hlavný barman v „Harryho bare“. Cipriani si vybral názov svojho cocktailu podľa ružovej farby svätej tuniky v renesančnej maľbe Giovanniho Belliniho.

 

Nápoj sa stal v Benátkach sezónnou špecialitou „Harryho baru“, jedného z obľúbených miest Ernesta Hemingwaya.

 

Obľúbený, až priam prenasledovaný bol aj celebritami ako Sinclair Lewis, Orson Welles, F. Scott Fitzgerald, Dorothy Parker a dodnes ho vyhľadáva čoraz viac celebrít.

 

Neskôr sa stal veľmi populárnym v Harryho bare v New Yorku, najmä potom, čo francúzsky podnikateľ spustil obchodné cesty na prepravu bielej broskyňovej dužiny medzi Benátkami a New Yorkom.

Charakteristika drinku Bellini

Bellini je oslavou jednoduchosti a čistoty chutí. Spojenie šumivého Prosecca s jemným broskyňovým pyré vytvára nápoj, ktorý je nielen vizuálne atraktívny a neodolateľne chutný. Jeho jemná, ale rovnako aj výrazná chuť a šumivá textúra robia z Bellini ideálny aperitív alebo spoločníka k slávnostným príležitostiam, ako sú svadby či oslavy.

Podávanie coctailu

Bellini sa podáva v chladenom flauta pohári, čo zvýrazňuje jeho eleganciu a umožňuje plné vychutnanie si bubliniek Prosecca. Nápoj by mal byť pripravený bezprostredne pred podávaním, aby sa zachovala jeho sviežosť a šumivá textúra. Ozdoba nie je nevyhnutná, ale na niektoré príležitosti môže byť použitý plátok broskyne alebo čerešňa, ktorá doplní vizuálnu i chuťovú stránku nápoja.


Bellini spája históriu, kultúru a chuť do jedinečného zážitku. Jeho trvalá popularita a postavenie medzi klasickými coctailmi svedčí o jeho nezameniteľnom šarme a schopnosti prinášať radosť a eleganciu na každú príležitosť.


M-Bar prináša jedinečný zážitok na vašu svadbu, firemný večierok či súkromnú oslavu. Ak si na jednom z nich chcete vychutnať nami pripravený drink Bellini, nezáväzne si nás rezervujte.

Zloženie

Prosecco
Broskyňové pyré

Ozdoba/Garnish:

Partneri

Absolut Vodka, Berry Cordial, Foxid Citrus,
Brusnicový džús, Cukrová vata